Veien til drømmejobben

Networking Basics er et digitalt kurs, som er laget av First Round. Dette nettkurset handler blant annet om hvordan vi studenter kan ta kontakt med ulike arbeidsgivere. Hovedmålet med dette nettkurset er for at vi skal klare å skape en relasjon med noen, som videre skal føre til at man får en mentor. Denne mentoren kan være den personen som hjelper deg inn til drømmejobben din. Dette nettkurset inneholder 8 moduler, nedenfor skal vi ta for oss hver og en av dem.

Modul 1: Din profesjonelle identitet

Når man er student, så er det å finne sitt ønskede profesjon veldig viktig. Dette er fordi man deretter kan bygge sitt nettverk mot dette. Når det gjelder å skape relasjon til et annet menneske så viser modul 1 oss noen kvaliteter som er viktige. Det handler rett og slett om hvem man er som student, og hva man er som en ny arbeidssøker. Det er følgende kvaliteter som vises

  • Respekt
  • Empati
  • Takknemlighet
  • Nysgjerrighet
  • Relevans

Modul 2: Finne profesjonelle (mentor) ved bruk av Linkedin

I modul 2 får vi vite om viktigheten av å ikke bare vente på at folk skal kontakte deg, men at man er en person som gjør jobben selv, med å kontakte andre. Videre handler modul 2 om hvordan man kan søke etter personer som er relevante for de bedriftene man ønsker å jobbe hos. Linkedin er en plattform som er laget for at nettverk skal bli skapt. Sammenlignet med Facebook og Instagram så blir det primært brukt som en kanal hvor man fremmer utdanning, arbeidsliv og karriere. 

Modul 3: Hvordan ta kontakt med personer på Linkedin

I modul 3 får vi vite hvordan man skal gå frem for å sende ut effektive meldinger på Linkedin. Det man må tenke på, når man har sendt en melding på Linkedin er de tre visdomsordene som er som følger: «Who, Why & What». Man skal starte med å presentere seg selv først, videre skal man fortelle vedkommende hvorfor man tar kontakt, og hva man ønsker med samtalen. Det er også mulighet for å sende slike meldinger på e-post også, men det er mest anbefalt på Linkedin, fordi da kan vedkommende se profilen din med engang.

Modul 4: Kordinere

I modul 4 så vil være ganske lurt at man tar med seg de 5 kvalitetene som var i modul 1, fordi da man sørger man for en god samtale for alle involverte. I denne fasen så lærer man om hvordan man kan gå dypere inn i hvordan man skal koordinere telefonsamtaler på en effektiv og god måte. Det er viktig at man at man er godt forberedt til slike samtaler.

Modul 5: Vise takknemlighet

I modul 5 får vi en introduksjon i hvordan man skal starte, lede og avslutte en samtale. Man skal alltid snakke kort om seg selv, og la videre de profesjonelle snakke. Det er ikke noe å legge skjul på, at de profesjonelle ofte synes det er morsomt å dele sine erfaringer med personer som ikke har like mye erfaringer. Videre skal man alltid takke for samtalen og aldri avbryte noe under samtalen.

Modul 6: Historiefortelling

I modul 6 skal vi gå gjennom hvilke historier man ønsker å fortelle til sin mentor. Det handler rett og slett om hvordan man skal styre samtalen i den retningen som man selv ønsker, hvor man også gjør det profesjonelt.  Det at man har en kort introduksjon av seg selv, hvor man snakker om sine svakheter og styrker kan være en ganske god start. Videre i samtalen kan man for eksempel snakke om hvem man er i jobb eller fritid sammenheng.

Modul 7: Innhenting av informasjon

I modul 7 lærer man hvordan man skal innhente informasjon om den personen eller bedriften som man ønsker å komme i kontakt med. Dette er informasjon som er lett tilgjengelig på nettet, og spesielt på Linkedin. Når en person har hentet informasjon, så vil den personen stille sterkere under en samtale, da vedkommende sitter på mye informasjon som han kan bruke under hele samtalen. Vi mennesker er gjensidige, vi er ofte glade i personer som er lik oss selv.

Modul 8: Langvarige og gode relasjoner 

I siste modul så lærer vi om viktigheten og hvordan man skal bygge en god relasjon med en mentor. Mange vi kalle det å ha en mentor, som en billett til drømmejobben. Man vet aldri hva mentoren kan gjøre for deg, og derfor er det viktig at man har skapt en god relasjons med vedkommende. Det at man viser takknemmelighet ovenfor en mentor er veldig viktig, fordi en mentor velger helt selv om han skal være din hjelper eller ikke. 

Hvordan fant jeg min mentor?

First Round kurset minner meg veldig mye om, da jeg kom i kontakt med min mentor. Alt startet med at jeg knyttet kontakt med min mentor på Linkedin. Noen uker seinere hadde han bursdag, og jeg gratulerte han selvfølgelig. Samtalen startet derifra, hvor han videre spurte meg om min karriere og min utdanning. Denne mentoren sørget for at jeg fikk meg jobb i Oslo, hvor jeg enda jobber i dag. Det at man skaper langvarige relasjoner med sin mentor er som sagt veldig viktig, og derfor sender jeg min mentor melding i hvert fall 1 gang i måneden.

Mine tanker om «First Round» kurset

Jeg personlig syntes at man lærer veldig mye fornuftig i dette kurser, som man kan ta med seg videre. Kurset forteller jo steg for steg hva som skal gjøres for å skaffe seg en mentor, og da tenker jeg at de personene som sliter med å finne en mentor, burde ta dette kurset.  Noe av det jeg lærte mest av i dette kurset, var det i modul 6 som handler om historiefortelling. 

Har du en mentor? Kommenter gjerne

Kilder

https://first-round.teachable.com/p/learn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *