Konsekvensene av sosiale medier

I dette blogginnlegget vi ta for oss meg angrepet på den Amerikanske kongressen som var en hendelse om hendte den. 6. januar 2021. Denne hendelsen gikk ikke forbi i stillhet grunnet stort medieoppslag. Saken her handler rett og slett om Donal Trump og sosiale medier.

Trump la ut noen innlegg på twitter som førte til at mange hisset seg såpass opp at de gikk til angrepet på den amerikanske kongressen.Vi skal derfor i dag snakke litt om hvor stor den påvirkningskraften er i det digitale plattformene som vi har idag.

SOME plattformer (Sosiale medier)

Sosiale medier kalles også for «Some». Sosiale medier er noe vi alle har en eller annen erfaring med. De mest populære og derfor også de største plattformene er Facebook, Twitter, Instagram og Snapchat, for å nevne noen av dem. Alle disse plattformene har flere milliarder brukere og påvirkningskraften på disse kanelene er derfor veldig enormort. Med disse kanalene har man klart å knytte hele verden til et mindre sted. «Alle» for nå med seg hva kjente personer driver med og hvor de reiser. For å ta Donald Trump som et eksempel så har han 24 millioner følgere på Instagram og 33 millioner på Twitter. Det han deler vil derfor store deler av verden faktisk få med seg. Det er ikke vanskelig å skjønne at det derfor følger med et enormt ansvar, når man når ut til så mange som kan la seg påvirke av meningene hans. 

Hentet: Pixabay.com

Det som er det største problemet med sosiale medier er «ekkokamre». «Ekkokamre» på internett gjør at du får opp treff basert på tidligere søk. Det som er farlig med dette er at du får færre informasjonskilder, som igjen kan være skummelt hvis du en rekke ganger får feilinformasjon som du etter hvert begynner å tro på.

Angrepet på den Amerikanske kongressen

Donald Trump er en meget kjent skikkelse, han er kjent som en amerikansk forretningsmann som stilte til presidentvalget i 2016 og vant. Han satt som den amerikanske presidenten over en fireårs periode fra 2017 til 2021. Donald Trump tapte valget i 2020, Joe Biden var kandidaten som slo Trump og tok over den amerikanske presidentrollen 20. januar 2021. Dette nektet Donald Trump å akseptere, han gjorde alt i sin makt til å prøve å motbevise at han faktisk tapte valget.

Etter hvert som stemmene ble telt opp skjønte man at Trump hadde tapt, og det var da Trump begynte å publisere flere «tweets» og andre innlegg på sine sosiale medier kontoer. Donald Trump oppfordret tilhengerne sine via sosiale medier til en demonstrasjon den 6. januar 2021. Her fyrte han opp sine mest radikale tilhengere til å protestere og demonstrere foran kongressen i Washington. 

Skjermdump fra nrk.no

Den 6. januar 2021 var det ekstremt mange mennesker som hadde møtt opp i Washington. Trump sine oppfordringer om å samle så mange mennesker til demonstrasjonen hadde blitt hørt. Demonstrasjonene utviklet seg, og det ble såpass brutalt etter hvert at demonstrantene faktisk klarte å ta seg inn i kongressen.

En del av Trump tilhengere valgte å bryte seg inn i kongressen for å hindre stemmegivning og gjøre motstand mot den kommende presidenten. Dette medførte at fem personer mistet livet, en politimann og fire demonstranter. 

Konklusjon Jeg tror ikke at angrepet på den amerikanske kongressen ville funnet sted hadde det ikke vært for sosiale medier og den påvirkningen den hadde. Ved at såpass mange likesinnede så at det ville samles såpass mange for å demonstrere på sosiale medier, gjorde det at det bare ble fler og fler som kunne tenke seg å demonstrere.  Vi ser derfor med dette angrepet hvilken makt personer med store følger skarer har. Det er derfor ikke vanskelig å skjønne hvorfor det et ekstremt stort ansvar å ha så mange følgere. Vi kan lære mye av denne hendelsen og gjøre mer for å unngå at noe lignende vil skje 

Kilder:

  • https://www.nrk.no/nyheter/storming-av-kongressen-1.15316109
  • https://snl.no/Kongressen_i_USA
  • https://www.whitehouse.gov/about-the-white-house/presidents/donald-j-trump/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *